maanantai 1. elokuuta 2016

Lähtöpöhinöitä



Heippahei! Täällä ollaan jo lähtöpöhinöissä, sillä lento Ugandan Entebbeen on jo ylihuomenna keskiviikkona. Olen siis lähdössä kuudeksi kuukaudeksi asumaan paikalliseen hostperheeseen ja työskentelemään eläinten pariin UWECiin (Ugandan Wildlife Education Centre). Työnkuvani ei ole vielä varma, mutta luultavasti luvassa on suurimmaksi osaksi loukkaantuneiden ja orpojen eläinten hoitoa, ruokintaa ja paikkojen siivoilemista UWECissa, joka on yhdistelmä eläintarhaa ja safaria. Se sijaitsee aivan Afrikan suurimman järven Victoria järven vieressä Entebbessä, joka on noin 40 kilometrin päässä Ugandan pääkaupungista Kampalasta.


Lähden matkaan maailmanvaihto järjestön (ICYEn) kautta. Käytännössä se tarkoittaa muunmuassa sitä, että järjestö Suomen päässä järjesti toukokuussa leirin lähteville vapaaehtoisille, jolloin käytiin läpi kulttuurishokkia ja muita, esim. terveydellisiä asioita tulevaan vapaaehtoistyöjaksoon liittyen.
 
Mulle (ja erityisesti äipälle, joka on auttanut mua hirveesti lähtöön liittyvässä prosessissa=kiitos siitä <3) on lähtöjärjestelyt tuottaneet varsinkin viimeisen parin viikon aikana paljon päänvaivaa. Sain vasta muutama viikko sitten kuulla Ugandan viisumipolitiikan muuttuneen (jolloin mun pitääkin hankkia pidempiaikainen viisumi). Nyt ollaan yritetty ainakin kolme kertaa hakea puolen vuoden viisumia, mutta kaikki kerrat ovat epäonnistuneet käsittääkseni siksi, että systeemi on vielä uusi ja siksi toimimaton. Tärkeintä kuitenkin on, ettei lentolippuja tarvitse vaihtaa, vaan pääsen lähtemään aikataulussa ja saan ostettua Ugandan lentokentältä aluksi turistiviisumin. Sen jälkeen alamme Ugandan ICYEn kanssa selvittämään miten saada viisumi koko puoleksi vuodeksi.

Suomen ICYE on siis auttanut viisuminhaussa ja kaikkeen lähtöön liittyvässä, mutta paikan päällä Ugandan ICYE järjestää aloitusleirin kaikille Ugandaan saapuville vapaaehtoisille. Leiri kestää ilmeisesti vajaan viikon, ja antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, joiden kanssa voi luultavasti viettää aikaa myöhemmin puolen vuoden aikana, töiden ulkopuolella. Saattaa jopa olla, että joku tulee työskentelemään tai asumaan samaan paikkaan mun kanssa :-) 

                                               
                                                  YLEISTÄ TIETOA UGANDASTA

Pääkaupunki: Kampala (1,66 miljoonaa asukasta)Väestö: 37,78 miljoonaa 
Pinta-ala: 236 040 kmValtiomuoto: Tasavalta
Valtion päämies: Presidentti Yoweri Museveni
Kielet: Englanti ja swahili (viralliset), luganda, arabia ja muita heimokieliä
Uskonnot: Roomalaiskatolisia 33%, protestantteja 33%, muslimeja 16%, luonnonuskonnot 18%
Itsenäistyminen Iso-Britanniasta: 9.10.1962
Odotettu elinikä: 51,8 vuotta
Päävientituotteet: Kahvi, kala ja kalatuotteet, tee, puuvilla, kukat, puutarhatuotteet ja kulta
Valuutta: Ugandan shillinki


                                                 
Nyt tää tyttö jatkaa pakkailuja ja kirjottelee seuraavan kerran luultavasti Ugandan päästä! Kuullaan toivottavasti pian :-)
-Liina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti